top of page
  • Writer's picture

Leren fotograferen, cursus basisfotografie

Updated: May 25, 2021

Ergens ongeveer 8 jaar geleden deed ik voor het eerst mijn #cursusbasisfotografie. Ik kan mij nog herinneren dat ik het heerlijk vond. Ik kon al fotograferen, ik deed al veel in de manuele stand, maar alles deed ik 20 jaar geleden in de analoge tijd. Je weet wel, die tijd met de fotorolletjes, nadenken over hoeveel ASA we kochten bij het rolletje en als je deed aan zelf ontwikkelen, de doka, chemicaliën en groene en rode plastic bakken.


Dat doe ik inmiddels al 25 jaar niet meer en was een passie die ik overnam van mijn vader. Na inmiddels een werkleven lang en de geboorte van mijn dochter, leek het mij leuk weer eens wat te gaan oppakken in de fotografie. Dus volgde ik mijn basiscursus fotografie ergens bij een fotoclub in de buurt. Ik had toen nooit durven denken dat alle kennis die ik in de jaren daarna vergaarde ik weer over wilde brengen naar andere mensen. En nog steeds, tot op de dag van vandaag vind ik het heerlijk.


Afgelopen donderdagavond zijn we weer begonnen. De cursus #basisfotografie van 5 avonden gingen weer na een rumoerig corona jaar van start. Op afstand, wel live en aan de slag.


Wat is #sluitertijd?

Wat is #diafragma?

Wat is #iso?


Ik kan het inmiddels dromen, maar wat kan ik genieten van de 'wauw, kan ik dat ook!' blikken van mensen die les van mij krijgen, HEER-LIJK! Wat een eye-opener iedere #fotografieles weer.


Ja, jullie kunnen ook wat ik kan! Dat is de reden van de cursus. Naast het starten en de uitleg van de #basiskennis van de #camera, jouw camera wel te verstaan, want je neemt je eigen spullen mee en daar krijg je van mij ook alle ins en out over uitgelegd en gaan we mee oefenen en aan het einde van de #cursusavond krijg je ook #fotohuiswerk mee. Maak een foto met beweging en maak een foto met scherptediepte.


Dat geen, waar je waarschijnlijk voor de cursus naar op zoek bent geweest. Want op de #automatischestand van je camera, lukt dat toch echt niet! Je weet wel, die mooie exotische plek, waar je een paar jaar geleden met je duur gekochte camera stond, waar je DE foto mee moest maken van die verre reis waar je ook hard voor gespaard had. En toen kwam je thuis en dacht je... Hmmmm, dit is niet wat ik helemaal bedoeld had. Dat gebeurt er dus op de automatische stand van je camera. En die foto gaan we verbeteren. Middels deze leuke #interactievefotocursus gaan we op zoek naar het creëren van diepgang in je foto, zorgen we voor meer #creativiteit in je #foto's en #portretten en brengen we je #fotoalbums tot een nieuw hoger niveau. Klinkt als een uitdaging toch? Maar wel als een leuke uitdaging! En ik kan dus hardop zeggen, dat het voor mij nog maar 8 jaar geleden was dat ik mijn #cursus volgde. Iets met, er is nog hoop : ) haha Meer info over de #basiscursusfotografie, klik hier naar de link van het #cursusaanbod en misschien komen wij elkaar snel een keer tegen!8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page